Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Mάθετε πόσα εκατομμύρια Έλληνες έχουν λογαριασμό στο Facebook

To Facebook ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι και τελικά έγινε μάστιγα της σύγχρονης ζωής! Μάθετε λοιπόν πόσα εκατομμύρια συντοπίτες μας έχουν λογαριασμό στο συγκεκριμένο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης και δεν θα το πιστεύετε...
Σχεδόν τέσσερις στους δέκα κάτοικοι της Ελλάδας λοιπόν διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, σύμφωνα με στοιχεία από το socialbakers.com.

Ο μέσος χρήστης της on-line πλατφόρμας είναι άνδρας ηλικίας 18 με 34 ετών.

Ο αριθμός των εμφανιζόμενων χρηστών της δημοφιλέστερης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα μας –χωρίς όμως να υπολογίζεται πόσοι διαθέτουν περισσότερους από έναν λογαριασμούς- αγγίζει πια τα τέσσερα εκατομμύρια, τοποθετώντας την Ελλάδα στην 43η θέση στον κόσμο.

Ο ακριβής αριθμός τους στα τέλη Δεκεμβρίου αντιστοιχούσε σε 3.937.880 λογαριασμούς, αυξημένος το δεύτερο εξάμηνο του 2012 κατά 173.520 χρήστες - στην πλειοψηφία τους ηλικίας 35 με 44 ετών. Το ποσοστό των χρηστών του Facebook εκτινάσσεται στο 78% αναφορικά με το σύνολο εκείνων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Από τα σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια των χρηστών στην Ελλάδα, το 55% είναι άνδρες και το 45% γυναίκες.

Στις ηλικιακές ομάδες, προηγούνται οι 25 με 34, ακολουθούν όσοι βρίσκονται μεταξύ των 18 και 24 ετών και έπονται οι 35 με 44. Ιδιαίτερα χαμηλά εμφανίζονται τα ποσοστά των χρηστών στις ηλικιακές ομάδες 55 με 64 και άνω.

Επίσης, σχετικά χαμηλά παρουσιάζονται τα ποσοστά στις ηλικίες 13 με 15 ετών και στους εφήβους 16 και 17 χρονών.
aniwthoi.net