Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

18χρονος το έσκασε από το σπίτι του και κρύβονταν στη ζούγκλα για 9 εβδομάδες!!

Ένας νέος Ταρζάν ήθελε να γίνει ο...
18χρονος Αυστραλός Μάθιου Άλεν (Matthew Allen), ο οποίος το έσκασε από το σπίτι του τον περασμένο Νοέμβριο και χάθηκε στη ζούγκλα, αφήνοντας την οικογένειά του να πιστεύει ότι πέθανε.

Ο 18χρονος που εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες, κατάφερε να επιβιώσει στο δάσος αλλά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αφού αντιμετώπισε τα μύρια όσα και η υγεία του είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση.

Ο Άλεν έφυγε από το σπίτι του τον Νοέμβριο εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και θέλοντας να δοκιμάσει τις αντοχές του.

Το πείραμά του αυτό ωστόσο ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού ξεκίνησε χωρίς προμήθειες και νερό, μόνο με τα ρούχα που φορούσε, αλλά και σε μία πολύ άσχημη περίοδο, αφού στην Αυστραλία τώρα είναι καλοκαίρι και μάλιστα το φετινό είναι ιδιαίτερα καυτό και ξηρό.

Τελικά εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες σε ημιαναίσθητη κατάσταση από δύο πεζοπόρους, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι του, στο Γουέστλι, βόρεια του Σίδνεϊ.

Ο νεαρός είχε χάσει το μισό σωματικό βάρος του μέσα στις 9 εβδομάδες που έλειπε, ενώ όταν βρέθηκε ήταν μισότυφλος, γεμάτος βδέλλες και τσιμπήματα εντόμων, και με γάγγραινα στα πόδια του!

Οι Αρχές πιστεύουν πως στη διάρκεια των σχεδόν δύο μηνών που ζούσε στη φύση, τον προσέγγισαν αρκετές φορές μέλη των σωστικών συνεργείων και πεζοπόροι, αλλά εκείνος κρυβόταν για να τους αποφύγει.

"Επίτηδες πήγε στο δάσος, δεν χάθηκε σε αυτό", ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Χόρνσμπι που χειρίζεται την υπόθεση, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την έκπληξή του που ο 18χρονος άντεξε τόσο καιρό εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Μετά τον εντοπισμό του, ο Άλεν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Χόρνσμπι, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
Πηγή: radar.gr