Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Από την Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Ελλάδα του σήμερα


Πριν 9 χρόνια η Ελλάδα χαρακτηριζόταν ως θαύμα ανάπτυξης. Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και έδιναν προοπτική για το μέλλον.Σήμερα οι Ελληνες ποδοπατιούνται σε ουρές και ικετεύουν για μια δωρεάν σακούλα με οπωροκηπευτικά. Αν κάποιος μας έλεγε το 2004 οτι η χώρα θα προσέφευγε στο ΔΝΤ, οτι θα ερχόταν αυτο το τσουναμι που θα σάρωνε τα ελληνικά νοικοκυριά, θα οδηγούσε στην εξαθλίωση χιλιάδες συμπολίτες μας, θα συνέθλιβε τη μεσαία τάξη και θα τσαλάκωνε την αξιοπρέπεια του Ελληνα θα τον περνάγαμε σίγουρα για τρελλό. Θα λέγαμε οτι κάποιος μας κάνει πλάκα.

 Πως ήμασταν...
Το 2004 ήμασταν γεμάτοι ελπίδες και προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Οι ολυμπιακοί αγώνες ειχαν δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είναι ενδεικτικό οτι η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2004 ηταν 11,2%. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ηταν υψηλό. Το χρήμα έρρεε άφθονο. Οι τράπεζες έδιναν αφειδώς από διακοποδάνεια μέχρι εορτοδάνεια. Υπηρχε αφθονία και κανείς δεν έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Πως καταντήσαμε...
Σήμερα, 9 χρονια μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες η Ελλάδα βυθίζεται στην ύφεση. Δεν υπάρχει προηγουμενο αναπτυγμένης χώρας που βρίσκεται σε ύφεση για 6η συνεχή χρονιά. Τα Ολυμπιακά ακίνητα όχι μόνο παραμένουν αναξιοποίητα αλλά τα κτίρια φαντάσματα διαρκώς λεηλατούνται και καταστρέφονται. Η ανεργία καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη. Με ποσοστο 26,8% ξεπεράσαμε ακόμη και τους Ισπανούς. Τα λουκέτα στους άλλοτε πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας πέφτουν βροχή. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μαραζώνει. Η επαρχία στενάζει. Οι μισθοί διαρκώς συρρικνώνονται την ώρα που οι τιμές των προϊοντων στα ράφια των σουπερ-μάρκετ δε λένε να πέσουν. Ανθρωποι νυκοκυραίοι μεχρι χθες καταφεύγουν σε συσσίτια και στα σκουπίδια των λαϊκών αγορών για να βρουν λίγη τροφή.

Οι εικόνες των πολιτών από την πλατεία Βάθη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου αγρότες - παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν οπωροκηπευτικά με τους πολίτες να έχουν τα χερια υψωμένα για να πάρουν 2 μπρόκολα και μια σακούλα ντομάτες, κάνουν το γύρο του κόσμου.
Το χειροτερο ειναι πως δεν υπάρχει προοπτική. Ενας ολόκληρος λαος πάσχει από κατάθλιψη. Τα θύματα των αυτοκτονιών σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω απο το άλλο. Η αξιοπρέπεια του περήφανου Έλληνα κουρελιάζεται καθημερινά την ώρα που το πολιτικό προσωπικό της χώρας αναλώνεται, ακόμη και τώρα, σε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων για το ένα ή το άλλο θέμα ή που καυγαδίζει εντός του κοινοβουλίου με φρασεολογία γηπέδου.


Είναι σαφές οτι ο λαός δεν αντέχει άλλο, το είχε πει άλλωστε πολύ εύστοχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στη κυρία Μέρκελ"αν παρθούν και νέα οικονομικά μέτρα πρέπει να βρείτε και εναν άλλο λαό".

Αυτός δεν αντέχει άλλο.
newsit