Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

«Έλληνες…. το 2014 θα φύγετε από το ευρώ και η οικονομία σας θα καταρρεύσει πλήρως»


​Μπορεί οι φωνές στην Ευρώπη για αλλαγή κλίματος στην Ελλάδα να πληθαίνουν και τα σενάρια για Grexit να απομακρύνονται, ωστόσο η Citigroup έχει εντελώς άλλη άποψη!

Τι λέει;;;
Έκθεση της Citigroup που υπογράφεται από τον κορυφαίο αναλυτή της Τζιάντα Τζιάνι, προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε λίγους μήνες και συγκριμένα το 2014 και πλήρη κατάρρευση της οικονομίας.
Σύμφωνα με την έκθεση «Παγκόσμια Οικονομική Επιθεώρηση και Στρατηγική» οι στόχοι που έχει θέσει το νέο Μνημόνιο είναι άπιαστοι και μόνον ένα γενναίο κούρεμα μπορεί να καταστήσει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.
Ο αναλυτής του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού επισημαίνει ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχει καταβάλει η ελληνική πλευρά η ύφεση το 2014 -χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ- θα φτάσει στο ύψος ρεκόρ του 11,5%! Για την Citigroup η Ελλάδα όπως φαίνεται και στον πίνακα με την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ θα δει ηλιαχτίδες φως από το 2016 και μετά….
enamisi.jpg
Ο κος Τζιάνι δηλαδή λέει τα ακριβώς αντίθετα από τον Έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εκτίμησε πως το 2014 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσει η σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και το πρόσημο θα είναι θετικό στο 0,6%.