Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Οι γιατροί στείρωσαν την 9χρονη που έγινε μητέρα


Το 9χρονο κοριτσάκι που πριν από λίγες ημέρες έφερε στον κόσμο το πρώτο του παιδί, στο μέλλον δε θα μπορέσει να αποκτήσει άλλο. Παρά την αντίρρηση της μητέρας της, οι γιατροί στείρωσαν την ανήλικη αμέσως μετά τον τοκετό, αναφέρει σε ρεπορτάζ η Daily Mail.


Το γεγονός κατήγγειλε η μητέρα της 9χρονης σε τοπική οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στρεφόμενη κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Zoquipan στη Γουαδαλαχάρα.

Η οικογένεια του κοριτσιού ζει σε μια πολύ φτωχή συνοικία στα προάστια της Γουαδαλαχάρα, στην Colonial Los Olivos.

Χτες το βράδυ μάζεψαν τα πράγματά τους, πήραν την κόρη τους και το νεογέννητο βρέφος και έφυγαν από το σπίτι τους, λίγες ώρες προτού φτάσει εκεί η αστυνομία με τον δήμαρχο της περιοχής, ο οποίος ήθελε να τους μιλήσει.

Η μικρή έμεινε έγκυος όταν ήταν 8 χρονών και δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος μέχρι που έφτασε στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Αρχικά είχε ακουστεί ότι πατέρας του νεογέννητου ήταν ένα αγόρι ηλικίας 15-17 ετών, όμως οι γιατροί έκαναν τεστ DNA και σε άλλους συγγενείς της μικρής για να βρουν αν κάποιος από αυτούς είναι ο πατέρας του παιδιού, ενώ αρχίζουν να εγείρονται υποψίες και για το ρόλο του πατριού της μικρής στην υπόθεση!

Οι γείτονες πάντως της οικογένειας δήλωσαν ανακουφισμένοι που έφυγαν από την περιοχή, αναφέροντας στην εφημερίδα El Occidental ότι ο πατριός της μικρής τη χτυπούσε, κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι μαζί της και έκανε και μαζί της μπάνιο!

«Δεν ξέρω γιατί η μητέρα της τον αφήνει να κάνει ό,τι κάνει. Είναι ένα μικρό παιδί. Η μητέρα της είναι ερωτευμένη με τον πατριό της και τον προστατεύει. Αυτό νομίζω έχει συμβεί» είπε ένας συγγενής της οικογένειας.

Η μικρή έχει ακόμη 10 αδέρφια, ενώ είναι αυτή που φροντίζει την οικογένεια. Δεν πηγαίνει σχολείο και της έχουν αναθέσει το μαγείρεμα και τη φροντίδα του σπιτιού για όλη την οικογένεια.

Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας είναι παράνομη η σεξουαλική επαφή κάτω από τα 15 χρόνια, ακόμη κι αν έχει γίνει με τη συγκατάθεση των «εμπλεκομένων».

«Πρόκειται για περίπτωση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου ξεκάθαρα. Οι γονείς της λείπουν όλη τη μέρα στη δουλειά και δεν την προσέχουν» είπε εισαγγελέας που εξετάζει την υπόθεση.