Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σοκάρει ο πατέρας του Μπουρζούκου: Ο γιος μου είναι αναρχικός όπως όλοι στην οικογένεια


Ο πατέρας του συλληφθέντος Ανδρέα Μπουρζούκου δήλωσε πως ο γιος του είναι αναρχικός ιδεολογικά, αλλά απέχει κατά πολύ από το κομμάτι εκείνο του αναρχισμού που ταυτίζεται με την τρομοκρατία. 


Σε αυτό εξάλλου συναινεί και το γεγονός πως ουδέποτε είχε απασχολήσει τις αρχές, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις τρομομπόμπιρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουρζούκου στο Έθνος:
Όποιον και αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τη μπουκιά του για να ταΐσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Ανδρέας. Έκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία.


Είναι αναρχικός στην ιδεολογία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας. Με τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση. Και χθες που τον είδα μου είπε: Δεν πιστεύω να με έχουν συνδέσει με τους Πυρήνες; Έγινε μπαρούτι όταν του είπα ότι το πάνε κατά κει.
Παρότι είχαν όπλα, περισσότερο για εκφοβισμό ήταν. Δεν νομίζω ότι ξέρει καν να χρησιμοποιεί όπλα. Όταν είχε γίνει αυτό στην Πάρο, μου είχε πει ότι αυτοί που το είχαν κάνει πρέπει να ήταν εντελώς ηλίθιοι. Αν έχεις μια ιδεολογία και σκοτώνεις έναν άνθρωπο, ακυρώνεις την ιδεολογία σου. Αυτό μου έλεγε.


Η οικογένεια του Γιάννη Μπουρζούκου, αγιογράφου, είχε καταγγείλει παλαιότερα πως παρακολουθείτο από την αστυνομία. Η οικογένεια είναι πενταμελής και τα τρία παιδιά έχουν κατά καιρούς δηλώσει πως παρακολουθούνταν.


Χθες, ο κ. Μπουρζούκος είχε δηλώσει πως το μόνο που τον νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του γιου του, καθώς είχε κακοποιηθεί βάναυσα από την αστυνομία. Παράλληλα, ανέφερε πως οι κατηγορίες εις βάρος του γιου του τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Αναλυτικά όσα είπε χθες στο ραδιόφωνο:


Ξέρω όλες τις κατηγορίες και με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Προς το παρόν, πρέπει να δω την υγεία του γιου μου. Είναι βάναυσα κακοποιημένος. Επί τέσσερις ώρες τον είχαν γονατισμένο στο τμήμα και με τον διοικητή, τον χτυπούσαν με κλοτσιές στην κοιλιά, και έλεγε πάρτε τους μέσα, όχι εδώ. Είναι λόγια που μου είπε ο γιος μου και φυσικά πιστεύω αυτά και όχι αυτά που λένε τα γουρούνια. Τους βάλανε μέσα δεμένους με τα χέρια πίσω, γονατιστούς, με κουκούλα στο κεφάλι και τους χτυπούσαν. Και κάποια στιγμή λέει ο ένας στον άλλο: Έλα, Νίκο, είναι σειρά σου. Και ήλθε και τους χτύπησε. Ο ένας λοιπόν από αυτούς που χτυπούσαν έχει μικρό όνομα Νίκος και είναι στο τμήμα της Βέροιας.