Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τί μυστικά κρύβει το φαγητό που σερβίρεται στο αεροπλάνο;Οι αεροπορικές εταιρείες μας προσφέρουν φαγητό στη διάρκεια της πτήσης μόνο και μόνο για να αποσπούν την προσοχή μας από το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον αέρα!


Όμως όλοι έχουν προσέξει ότι το φαγητό στο αεροπλάνο φαίνεται φρέσκο αλλά είναι άγευστο! Γιατί άραγε;
Ο κύριος λόγος είναι ότι το φαγητό εξακολουθεί να μην είναι προτεραιότητα για τις αεροπορικές εταιρείες. Αυτές δίνουν προσοχή στην ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων, αλλά καθόλου στην γεύση. Ως αποτέλεσμα, μερικές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη κι' αν μασάμε κρέας ή ψάρι!
Ο κατάλογος με τα φαγητά για το πλήρωμα του πιλοτήριου είναι ακόμα πιο αυστηρός! Δεν τους αφήνουν να τρώνε αυγά, μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και πολλά άλλα. Μάλιστα, κάθε μέλος της ομάδας τρώει διαφορετικά τρόφιμα, ώστε να μην δηλητηριαστούν όλοι μαζί!
Τα φαγητά παράγονται, συσκευάζονται, και στη συνέχεια καταψύχονται και επιβιβάζονται στο αεροπλάνο, όπου θερμαίνονται και προσφέροντα στους επιβάτες με το καλύτερο τρόπο. Ξέρετε, όμως, γιατί περνάνε αυτή την διαδικασία και δεν τα φτιάχνουνε κατευθείαν μέσα στο αεροπλάνο; Επειδή η μυρωδιά από τις  περισσότερες συνταγές με τον στεγνό αέρα θα γεμίσουν όλο το σκάφος!
Επίσης λένε ότι ο θόρυβος των κινητήρων μας ενοχλεί τόσο πολύ, όταν τρώμε, που δεν μπορούμε να καταλάβουμε την γεύση του φαγητού! Για αυτό ο χυμός ντομάτας μας φαίνεται πιο γλυκός και το λατρεύουν οι περισσότεροι επιβάτες!
Για να είναι τα φαγητά κάπως πιο κοντά στην πραγματική τους γεύση βέβαια, μέσα βάζουν διπλάσιο αλάτι και πιπέρι. Για αυτό στις  διαδρομές με τις ασιατικές αεροπορικές εταιρίες τα πιάτα μας φαίνονται νοστιμότερα: η τοπική Ασιατική κουζίνα έχει και μόνη της πλούσια ποικιλία από μπαχαρικά!
SMART TIP: Διακεκριμένοι σεφ προτείνουν, αν έχουμε επιλογή στο αεροπλάνο, να παραγγέλνουμε λιπαρό ψάρι και ρύζι με λαχανικά - αυτά είναι τα πιο υγιεινά!
Πηγή: ICONS Travellers