Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Το σπίτι "όνειρο" της Ναόμι Κάμπελ - Εικόνες

Το σούπερ μόντελ Ναόμι Κάμπελ, έχει ένα οικολογικό σπίτι που αποτελεί όνειρο-πρόκληση για κάθε αρχιτέκτονα ειδικά όταν πρόκειται για ελεύθερο προϋπολογισμό ή δημιουργία χωρίς οικονομικούς  περιορισμούς.
Πρόκειται για ένα σπίτι που αποτελείται από 25 υπνοδωμάτια και βρίσκεται στο ιδιωτικό της νησί στην Playa de Isla στην Τουρκία.Ο αρχιτέκτονας Luis de Garrido έχει σχεδιάσει ένα γυάλινο θολωτό σπίτι που είναι απολύτως αυτάρκες σε ενέργεια  και νερό και διαθέτει ένα καταπληκτικό εσωτερικά, διαμορφωμένο αίθριο.
Το σχήμα επιτυγχάνεται με φωτοβολταϊκά πάνελ.Σε συνδυασμό με ένα εξελιγμένο γεωθερμικό σύστημα, τα φωτοβολταϊκά παρέχουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.Όλα καλά μέχρι εδώ θα πείτε αφού χρήματα υπάρχουν από τη Ναόμι και ένα αρχιτεκτονικό όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πέρα από το οικολογικό -σπίτι θαύμα, έκπληξη αποτελεί το σχήμα του σπιτιού. Είναι χτισμένο στο σχήμα «The Eye of Horus», το μάτι του Ώρους, από την αιγυπτιακή μυθολογία και ανάλογα έχει διαμορφωθεί όλος ο χώρος που το περιβάλει!
glass dome01
glass dome02
glass dome03
glass dome04
glass dome06tragiko.net