Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τα σχολικά βιβλία θα φτάσουν στα σχολεία τα Χριστούγεννα!! ΣΟΚ!!

sxoleio

Με πολλά προβλήματα η νέα σχολική χρονιά
Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε ο ταμίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Τριαντάφυλλος Οικονόμου, αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά και τον τρόπο που θα λειτουργήσει. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν πολλά προβλήματα με κυριότερο ίσως αυτό των κενών που θα υπάρξουν με τους εκπαιδευτικούς αφού έχουν αποχωρήσει από την εκπαίδευση 11.500 δάσκαλοι και διορίστηκαν μόλις 600. «Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας θα υπάρξουν τεράστια κενά τα οποία κανείς δε μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια πότε και εάν θα πληρωθούν» είπε ο κ. Οικονόμου.




Όσον αφορά τα σχολικά βιβλία επεσήμανε ότι μόλις πριν 10 ημέρες υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας για την αγορά του χαρτιού που θα χρησιμοποιηθεί στην εκτύπωση βιβλίων. Με δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρξει διεθνής διαγωνισμός για την εκτύπωση, τα βιβλία δεν θα έλθουν στα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι η υποχρηματοδότηση της παιδείας ταλαιπωρεί εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. «Εκκρεμεί από πέρσι η 3η και η 4η δόση προς τα σχολεία, οπότε η κατάσταση θα είναι δύσκολη και για την επόμενη σχολική χρονιά και ειδικά για τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος που οι δαπάνες για τη θέρμανση είναι αναγκαίες» είπε ο ταμίας της ΔΟΕ.

Αλαλούμ χαρακτήρισε και τα όσα γίνονται με τις τοποθετήσεις των διευθυντών σχολείων καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν εφαρμόζει το νόμο 3848 του 2010. Σύμφωνα με αυτόν θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι τοποθετήσεις των διευθυντών εκπαίδευσης, των σχολικών συμβούλων στη συνέχεια και να ακολουθήσουν οι διευθυντές των σχολείων. Δεν τηρήθηκε όμως η σειρά αυτή με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων και την πρόκληση αδικιών. Σύμφωνα με τον ταμία της ομοσπονδίας υπήρξαν και προβλήματα με τα υπηρεσιακά συμβούλια κάτι που προκάλεσε διαμαρτυρίες από τους εκπαιδευτικούς.

Η ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει όλα αυτά τα γεγονότα και τις πρακτικές ενώ αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες προκειμένου να