Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτότυπη συνταγή για Βασιλόπιτα... Κρουασάν!


Τι χρειαζόμαστε: 




3 1/2 κούπες αλεύρι 

2 κουταλιές μαγιά ξηρή 

1/3 της κούπας ζάχαρη 

1 κουταλάκι αλάτι 

1 κούπα γάλα χλιαρό 

2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο 

2 αυγά 

1/2 κούπα ζάχαρη 

1 κουταλιά κανέλα 

1/2 κούπα κερασάκια γλασέ κομμένα 

1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα 

1/3 κούπας βούτυρο μαλακό 

1) Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. 

2) Ανοίξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα το χλιαρό γάλα, το βούτηρο, το ένα αυγό και το κροκάδι από το δεύτερο αυγό. 

3) Ζυμώνετε βάζοντας λίγο λίγο το αλεύρι από τα πλαϊνά 

4) μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή. 

5) Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί 5' 

6) Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κερασάκια και τα καρύδια. Αφήστε τα στην άκρη. 

7) Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. 

8) Ανοίξτε κάθε μέρος σε χοντρό φύλλο με διάμετρο 30 εκ. 

9) Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Απλώστε στην επιφάνεια του το μισό μαλακό βούτυρο και πασπαλίστε με το μισό μείγμα των καρυδιών. 

10)Τοποθετήστε τώρα το δεύτερο φύλλο, απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μιγμα καρυδιών. 

11)Τοποθετήστε μετά το τρίτο φύλλο και βάλτε στο κέντρο του ένα μικρό πιατάκι διαμέτρου 5 εκ. (στη φωτογραφία είναι ένα κουπ πατ με αντίστοιχη διάμετρο) 

12) Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε ξεκινώντας απο το πιατάκι προς την περιφέρεια 16 κομμάτια. 

13) Αφαιρέστε το πιατάκι. 

14) Στρίψτε κάθε κομμάτι στριφογυρίζοντας το 3 φορές σε σπιράλ. 

15) Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει 15-40 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να διπλασιαστεί σε όγκο. 

16)Χτυπήστε ελαφριά το ασπράδι με ένα κουταλάκι ζάχαρη και αλείψτε την επιφάνεια της πίτας. 

17)Ψήστε σε 180 για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει στολίστε την με κερασάκια γλυκά στο κέντρο. 




sintagespareas.gr