Υλικά:
¤ 25γρ βουτυρο
¤ 100γρ ζαχαρη
¤ 1 βανιλια
¤ 125γρ κρεμα γαλακτος
¤ 100γρ αμυγδαλα φιλε
¤ 25γρ κουβερτουρα
Εκτέλεση:
Σε ενα τηγανι ζεσταινουμε τη ζαχαρη με την βανιλια ανακατευοντας συνεχεια
μεχρι να καραμελωσει ελαφρα και στην συνεχεια ριχνουμε την κρεμα γαλακτος
και το βούτυρο ενω συνεχιζουμε το ανακατεμα εως οτου πηξει το μειγμα καλα.
Ριχνουμε αμεσως τα αμυγδαλα και ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα.
Σε ενα ταψι με λαδοκολλα ριχνουμε μια κουταλια σε αποσταση απο την αλλη.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους για περιπου 12 λεπτα. Οταν κρυωσουν ριχνουμε
την κουβερτουρα ή αν θελουμε βουταμε μονο το μισο ή τελος μονο την βαση
τους μεσα σε αυτη η' βουταμε ενα πηρουνι στην κουβερτούρα κ περιχυνουμε
απο πανω να βγει σε γραμμές.
υγ... οχι τπτ άλλο αλλα τις πουλάνε κ 15€ το κιλό... ήμαρτον.
¤ 25γρ βουτυρο
¤ 100γρ ζαχαρη
¤ 1 βανιλια
¤ 125γρ κρεμα γαλακτος
¤ 100γρ αμυγδαλα φιλε
¤ 25γρ κουβερτουρα
Εκτέλεση:
Σε ενα τηγανι ζεσταινουμε τη ζαχαρη με την βανιλια ανακατευοντας συνεχεια
μεχρι να καραμελωσει ελαφρα και στην συνεχεια ριχνουμε την κρεμα γαλακτος
και το βούτυρο ενω συνεχιζουμε το ανακατεμα εως οτου πηξει το μειγμα καλα.
Ριχνουμε αμεσως τα αμυγδαλα και ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικα.
Σε ενα ταψι με λαδοκολλα ριχνουμε μια κουταλια σε αποσταση απο την αλλη.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους για περιπου 12 λεπτα. Οταν κρυωσουν ριχνουμε
την κουβερτουρα ή αν θελουμε βουταμε μονο το μισο ή τελος μονο την βαση
τους μεσα σε αυτη η' βουταμε ενα πηρουνι στην κουβερτούρα κ περιχυνουμε
απο πανω να βγει σε γραμμές.
υγ... οχι τπτ άλλο αλλα τις πουλάνε κ 15€ το κιλό... ήμαρτον.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου