Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό το
κέρασμα, αλλά
στις Βόρειες Χώρες και στις Η.Π.Α. γιορτές χωρίς eggnog
δεν γίνονται έτσι μπορείτε και εσείς να ...φέρετε λίγο ξενικό αέρα
δοκιμάζοντας φέτος να κεράσετε τους καλεσμένους σας αυτή την παραδοσιακή
συνταγή.
στις Βόρειες Χώρες και στις Η.Π.Α. γιορτές χωρίς eggnog
δεν γίνονται έτσι μπορείτε και εσείς να ...φέρετε λίγο ξενικό αέρα
δοκιμάζοντας φέτος να κεράσετε τους καλεσμένους σας αυτή την παραδοσιακή
συνταγή.
Υλικά
12 αβγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
6 κούπες γάλα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
2 κούπες μπέρμπον
1,5 κούπα ζάχαρη
3/4 της κούπας μπράντι
2 κουταλιές μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
1.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη με ένα μίξερ
για δέκα λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει το χρώμα του βουτύρου.
2. Αφού περάσουν δέκα λεπτά ρίξτε σιγά σιγά το μπέρμπον και το μπράντι και συνεχίστε να ανακατεύετε.
3. Όταν έχετε ρίξει όλα τα αλκοολούχα σας βάλτε το μπολ στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι και έξι ώρες πριν έρθουν οι καλεσμένοι.
4. Μισή ώρα πριν σερβίρετε το eggnog ρίξτε στο μπολ το γάλα και ανακατέψτε.
5. Συνεχίστε με 1,5 κουταλιά μοσχοκάρυδο.
6. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφρός.
7. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατέψτε ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός.
8. Ρίξτε ασπράδια στο άλλο μπολ με το μείγμα αβγού σιγά σιγά.
9. Και μετά ρίξτε τον αφρό από την κρέμα γάλακτος
10. Όταν σερβίρετε τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω από το ποτήρι και το eggnog σας είναι έτοιμο.
queen.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου