Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Aπίστευτο: Απολύθηκε λόγω …επιτυχίας

Τον απέλυσαν επειδή ήταν πολύ επιτυχημένος. ‘Ετσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Raphael Geys, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Societe Generale, ο οποίος… τελικά κατάφερε να βγει νικητής από τη δικαστική διαμάχη του με τον τραπεζικό όμιλο κερδίζοντας αποζημίωση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.
Ο Geys ο οποίος ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Societe Generale, βρέθηκε εκτός όταν η τράπεζα έκρινε ότι οι όροι του συμβολαίου του ήταν πολύ γενναιόδωροι στο θέμα των μπόνους. Ο Geys, o οποίος απολύθηκε το 2007, υποστήριξε ότι η Societe General θέλησε να αποφύγει τα μπόνους που δικαιούνταν αφού κατάφερε να διπλασιάσει τα έσοδα της από 183 εκατ. λίρες σε 394 εκατ. λίρες. Ο τραπεζικός όμιλος του ανακοίνωσε την απόλυσή του και του προσέφερε αποζημίωση ύψους 7 εκατ. λιρών. Ο Geys την απέρριψε με το σκεπτικό ότι δικαιούνταν πολύ περισσότερα και με τη σειρά της η Societe Generale αρνήθηκε.
Έτσι ο Geys κατέφυγε στα δικαστήρια και 5 χρόνια αργότερα δικαιώθηκε, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι η απόλυσή του έγινε χωρίς να υπάρξουν επαρκείς εξηγήσεις από την πλευρά της Societe Generale.