Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η ανακάλυψη των αρχαιολόγων και τα Χόμπιτ του Τόλκιν






Οι αρχαιολόγοι σιγά-σιγά φαίνεται πως ανακαλύπτουν τον...


«Άνθρωπο-Χόμπιτ» καθώς νέα οστά εμφανίζονται, προσθέτοντας κομμάτια στο παζλ αυτού του αρχαίου είδους. Τα τελευταία ευρήματα, τρία οστά του καρπού που εμφανίστηκαν στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας, παρέχουν περαιτέρω απόδειξή ότι το είδος H. Floresiensis πράγματι υπήρξε, αντικρούοντας κατ' αυτό τον τρόπο ισχυρισμούς άλλων ερευνητών ότι το «Χόμπιτ» ήταν Πυγμαίοι.



Σύμφωνα με το Science News, τα «Χόμπιτ» κατάγονταν από ένα μέλος της ανθρώπινης οικογένειας που εμφανίστηκε στην Ινδονησία πριν από 1.000.000 χρόνια και εξαφανίστηκαν πριν από 17.000. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανατομία του καρπού τους περιόριζε την ικανότητα να κατασκευάσουν και να χρησιμοποιήσουν λίθινα εργαλεία.



Το είδος αυτό ήταν ύψους περίπου 60 εκατοστών (σ.σ: διαστάσεις δηλαδή που είναι κοντά στα Χόμπιτ του Τόλκιν) που ο συγγραφέας τοποθετούσε μεταξύ 60 και 120 εκατοστών ενώ είχαν μεγάλα πόδια. Περπατούσαν στα δύο πόδια και είχαν μικρούς κυνόδοντες και ζούσαν όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων. Όμως, σε αντίθεση με τους σύγχρονους ανθρώπους, τα «χέρια» τους ήταν μακρύτερα από τα πόδια τους. Ακριβώς αυτό το στοιχείο είναι που παραπέμπει περισσότερο σε πιθήκους και το μικρό μέγεθος του εγκεφάλου τους τοποθετεί το IQ τους στο ίδιο επίπεδο με τους χιμπατζήδες.
24wro