Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Οι πρώτοι 10 άνθρωποι που έκαναν λογαριασμό στο Facebook!



Τι κάνουν σήμερα τα πρώτα μέλη του κοινωνικού δικτύου

Τα 9 χρόνια λειτουργίας κλείνει σήμερα το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Facebook. Η λειτουργία του ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004.

Τότε, μέλη του ιστοτόπου μπορούσαν να γίνουν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ, αλλά σύντομα το δικαίωμα αυτό επεκτάθηκε και σε άλλα πανεπιστήμια. Σταδιακά, η συμμετοχή έγινε δυνατή για μαθητές λυκείων και τελικά για κάθε έναν ηλικίας από 13 ετών και πάνω.

Ποια ήταν όμως τα πρώτα μέλη του Facebook; Δείτε τη δεκάδα που έκανε «ποδαρικό» στο κοινωνικό δίκτυο και την πορεία τους στα χρόνια που ακολούθησαν…

10. Zach Bercu



Ο δέκατος λογαριασμός στο Facebook ανήκει στον Zach Bercu. Ο ίδιος ασχολήθηκε με την ιατρική και σήμερα εργάζεται στη ραδιολογία.

9. Manuel Antonio Aguilar



Ο Manuel Antonio Aguilar αποκαλεί τον εαυτό του «κοινωνικό επιχειρηματία». Η τελευταία του επιχείρηση ονομάζεται Questol, και αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

8. Andrei Boros



Ο όγδοος χρήστης του Facebook έκανε καριέρα στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Αρχικά συνεργάστηκε με την J.P. Morgan και έπειτα με μια αντίστοιχη φίρμα στο Λονδίνο.

7. Mark Kaganovich



Ο Kaganovich συνδυάζεται την αγάπη του για την πληροφορική με αυτή για τη βιολογία. Η εταιρεία του SolveBio ασχολείται με την εξέλιξη της βιοπληροφορικής και στόχος της είναι να κάνει την ιατρική «πιο σωστή, πιο αποτελεσματική και λιγότερο ακριβή».

6. Colin Kelly



Ο Colin Kelly ήταν ο έκτος χρήστης του κοινωνικού δικτύου. Ασχολήθηκε με τις νομικές επιστήμες και σήμερα εργάζεται στη φορολογική νομοθεσία.

5. Andrew McCollum



Ο McCollum ήταν ο δημιουργός του αρχικού συμβόλου του Facebook που ήταν μια νεανική εικόνα του Al Pacino.



Γνώρισε τους Zuckerberg και Moskovitz το καλοκαίρι μετά τη δεύτερη χρονιά τους. Ο ίδιος παντρεύτηκε τον προηγούμενο χρόνο, ενώ η τελετή χαρακτηρίστηκε η πιο «geek» που έχει γίνει ποτέ. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα είχε γραφτεί σε XML!

4. Arie Hasit



Ο Hasit έφτιαξε τον τέταρτο λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο. Μετά την αποφοίτησή του μετακόμισε στο Ισραήλ για να γίνει ραβίνος. Σήμερα εργάζεται για μια εβραϊκή οργάνωση με την ονομασία NOAM. Μάλιστα, όπως ο ίδιος παραδέχεται χρησιμοποιεί την κοινωνική πλατφόρμα προκειμένου να διαφημίσει τη μη κερδοσκοπική του εργασία.

3. Dustin Moskovitz



«Ήταν εργασιομανής και μια “μηχανή”», είχε δηλώσει ο Zuckerberg, μιλώντας για το συνιδρυτή του Facebook. Ο Moskovitz εγκατέλειψε το Facebook το 2008 για να ασχοληθεί με τη δημιουργία του Asana, μια εφαρμογή που ο ίδιος ελπίζει να αντικαταστήσει μια μέρα το email.

2. Chris Hughes



Ο Chris Hughes εργάστηκε στη δημιουργία του Facebook και ήταν ο πρώτος που ανέλαβε χρέη εκπροσώπου της εταιρείας. Εγκατέλειψε τη θέση προκειμένου να συνεισφέρει στη διαδικτυακή προεκλογική εκστρατεία του Μπάρακ Ομπάμα, το 2008.

Το 2012 αγόρασε το αμερικανικό περιοδικό The New Republic και σήμερα ασχολείται με τον επανασχεδιασμό του.

1. Mark Zuckerberg



Ο πρώτος χρήστης του Facebook ήταν φυσικά ο δημιουργός του, Mark Zuckerberg. Ωστόσο, ο αύξων αριθμός του λογαριασμού που διατηρεί, είναι το 4, καθώς οι 3 πρώτοι λογαριασμοί είχαν μπλοκαριστεί για ελέγχους,

Τα χρόνια που ακολούθησαν ο νεαρός Mark ασχολήθηκε με το πώς θα ενισχύσει την εικόνα και τα κέρδη από τη δημοφιλή πλατφόρμα.